• 5 διατροφικές τακτικές που βοηθούν το αδυνάτισμα (ναι, πριν μπει το καλοκαίρι!)

  5 διατροφικές τακτικές που βοηθούν το αδυνάτισμα (ναι, πριν μπει το καλοκαίρι!)

  Σε έναν ιδανικό κόσμο θα είχες το σώμα που ονειρεύεσαι. Ιδού οι συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να συμβεί και στην πραγματικότητα.

  Σύμφωνα με αμερικανική έρευνα, το 51% των ενηλίκων εύχεται να χάσει κιλά, ενώ μόλις οι μισοί από αυτούς όντως κάνουν κάτι για να τα χάσουν. Φυσικά και καταλαβαίνουμε ότι το να αρχίζεις ένα νέο πρόγραμμα διατροφής μπορεί να είναι πολύ αποθαρρυντικό. Όμως, δε χρειάζεται να είναι έτσι.

  Το μόνο που ουσιαστικά χρειάζεται είναι μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής σου προκειμένου να πετύχεις το στόχο σου. Ορίστε, λοιπόν, 5 εύκολες στρατηγικές για μία καλή αρχή:

  1. Ξεκίνησε τη μέρα σου με πλιγούρι βρώμης, καθώς έρευνες δείχνουν ότι μπορεί να σε κρατήσει χορτάτη για περισσότερο χρονικό διάστημα απ’ ότι τα υπόλοιπα δημητριακά.

  2. Ξέχνα τις ενοχές. Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι το να μαλώνεις τον εαυτό σου κάθε φορά που τρως κάτι εκτός προγράμματος μπορεί να σαμποτάρει τις προσπάθειές σου να χάσεις βάρος. Προσπάθησε, αντιθέτως, να συμπεριφέρεσαι στον εαυτό σου με σεβασμό.

  3. Αγνόησε τη ζυγαριά. Οι αριθμοί ανεβαίνουν και κατεβαίνουν συνέχεια, ενώ μπορεί να παραμείνουν και στάσιμοι για αρκετό καιρό στη ζυγαριά σου. Επομένως, μία καλή ιδέα είναι να επικεντρώνεσαι περισσότερο στις υγιεινές σου συνήθειες, παρά να ζυγίζεσαι συνέχεια, καθώς αυτό μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα να χάσεις περισσότερα κιλά, όπως υποστηρίζουν νέες έρευνες.

  4. Μην “πίνεις” τις θερμίδες σου. Περίπου το 37% της ημερήσιας πρόσληψης θερμίδων που αποκτώνται από υγρά στο μέσο άνθρωπο, προέρχεται από τα ζαχαρούχα αναψυκτικά. Καλύτερα, λοιπόν, να επιλέγεις να πίνεις νερό, παγωμένο τσάι χωρίς ζάχαρη ή μαύρο καφέ.

  5. Απόφυγε το φαγητό αργά το βράδυ. Οι άνθρωποι που τρώνε το βραδινό τους περίπου στις 10μ.μ. καταναλώνουν 248 θερμίδες περισσότερες κάθε μέρα σε σχέση με αυτούς που τρώνε νωρίτερα, λένε οι ερευνητές.

  shape.gr

Αφήστε το σχόλιο σας

Cancel reply